Jesienne rozmowy o roślinach zbożowych, okopowych, oleistych i włóknistych to inspiracja do ciekawych zajęć szkolnych. W klasie III a , uczniowie z wychowawczynią postanowili sprawdzić wiedzę o wartościach odżywczych niektórych roślin. Wybrali dynie, aby udowodnić, że jesienią powstają z nich nie tylko halloween’owe straszydła, ale i zdrowe potrawy. Sami przygotowali i upiekli chleby z dyni. Okazało się, że dyniowy chleb tak zasmakował, że niektórzy piekli go jeszcze raz z domownikami.
HDF
![](https://www.zskleszczewo.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221003_110941-scaled.jpg)
![](https://www.zskleszczewo.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221003_110952-scaled.jpg)
![](https://www.zskleszczewo.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221003_111002-scaled.jpg)
![](https://www.zskleszczewo.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221003_111017-scaled.jpg)
![](https://www.zskleszczewo.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221003_111028-scaled.jpg)
![](https://www.zskleszczewo.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221003_111039-scaled.jpg)